Kesä on taas täällä. Kesällä tulee vietettyä aikaa ulkona, rannalla, aurinkoa ottaen ja grillattavista nauttien. Vaikka kesä onkin todennäköisesti lempivuodenaikasi upean sään ja mukavien ulkoaktiviteettien takia, on ulkoilussa riski saada auringonpistos tai itikan purema. Moni meistä kokee vaikeaksi sopeutua näihin jatkuviin, korkeisiin lämpötiloihin ja siksi onkin tärkeää varautua, jo ennen auringonvalolle altistumista, nestehukkaan, auringonpolttamiin ja jopa auringonpistoksiin. Alta löydät muutamia keskeisiä homeopaattisia lääkeaineita ja muita luonnollisia apuja kuumiin ja pitkiin päiviin.
Auringonpolttama
Päivän oleskelu auringossa voi usein jättää jälkeensä punaisen ihon joka aristaa ja tuntuu kuumalta koskettaessa. Raju ylialtistus voi luoda vesikelloja ja pysyviä vaurioita. Ihmiset, joilla on vaaleansävyinen iho ja punaiset tai vaaleat hiukset, palavat nopeimmin suorassa auringonvalossa.
Homeopaattiset lääkkeet:
- Cantharis on ensimmäinen lääke jonka puoleen kääntyä auringonpolttaman kohdalla. Se on käytännöllinen kaikenlaisiin polttamiin, kuten palovammoihin ja kemikaalisiin paloihin. Erinomainen lääke, kun iholle on syntynyt auringosta vesikelloja. Toista hoito puolen tunnin välein, jos polttama on raju.
- Urtica urens on oikea valinta, auringon synnyttämä kipu tuntuu pistelevänä, polttavana tai kutiavana. Itse asiassa, jos tunne on luonteeltaan tuollainen alusta alkaen, aloita hoito tällä lääkkeellä Canthariksen sijaan.
- Belladonna yhdistetään jyskyttävään polttamaan, jota yleensä seuraa jyskyttävä päänsärky. Kirkas, punainen iho.
- Sol – kun mikään muu ei auta, käytä Solia. Tätä lääkeaineitta tarvitsevat ne, jotka palavat todella helposti. Erinomainen lääke rajuun auringonpolttamaan. Se on erinomainen myös otettavaksi ennen auringonottoa, jotta se voi ehkäistä ihottumaa ja päänsärkyä. Paikalliset voiteet tai tinktuurat, kuten Aloe Vera -geeli, kookosöljy tai Calendula tinktuura ovat myös erittäin tehokkaita rauhoittamaan ihoa auringolle altistumisen jälkeen.
Auringonpistos
Auringonpistos on vakava tila, jota kohdataan silloin kun ihminen on ollut auringossa liian kauan. Kehon viilennysmekanismi on muserrettu ja pettää. Auringonpistoksen oireet voivat sisältää jyskyttävää päänsärkyä, huimausta ja kevytmielisyyttä, kuumuudesta huolimatta ei hikoiluta, punainen, kuuma ja kuiva iho, lihasheikkoutta tai kramppeja, pahoinvointia ja oksentamista, nopea syke sekä nopeaa ja pinnallista hengitystä. Ihminen voi tuntea itsensä sekavaksi tai harhaiseksi. Vakavissa tapauksissa auringonpistos voi johtaa tajuttomuuteen. Etsi lääketieteellistä apua välittömästi! Odottaessasi ensihoitajien saapumista, siirrä pistoksesta kärsivä viileämpään paikkaan, paranna ilmanvaihtoa avaamalla ikkunat tai laittamalla tuulettimen päälle ja poista kaikki tarpeettomat vaatteet. Kannusta juomaan vettä. Hiero hellästi ihoa verenkierron edistämiseksi. Kokeile jotakin alla listattua lääkettä:
- Belladonna 30c – Äärimmäiset auringonpolttamat, kuuma ja punainen iho sekä jyskyttävä päänsärky. Lasittuneet silmät ja laajentuneet pupillit. Kuumeinen olo.
- Glonoine 30c – Auringonpistos jota seuraa kivulias päänsärky (pää tuntuu olevan halkeamaisillaan), huimausta ja henkistä sekavuutta. Voi olla myös sydämentykytyksiä, pahoinvointia ja oksentamista.
- Arsenicum 30 c – Auringonpistos jota seuraa pahoinvointi ja oksentaminen. Levottomuus ja heikkous.
- Natrum Carbonicum 30c – Päänsäryt auringolle altistumisesta. Päänsärky kuumassa säässä sekä pahoinvointia.
- Pidä itsesi nesteytettynä! Välttele nestehukkaa, joten juo paljon vettä. Jos saat nestehukan oireita liiallisen hikoilun seurauksena, kokeile homeopaattista lääkettä China 30c – ykköslääke nestehukkaan. Heikotus ja voimattomuus nesteiden poistumisen seurauksena. Lisäksi seurauksena voi olla ripulia ja oksentamista. Kookosvesi ja sen luonnolliset elektrolyytit on erinomainen tapa nesteyttää kovan hikoilun jälkeen.
Ötökän puremat ja pistot
Homeopaattiset lääkeaineet voivat olla käytännöllisiä ötököiden puremien ja pistosten aiheuttamaan kipuun ja turvotukseen. Jos pistoksen saanut on allerginen pistoksen aiheuttaman ötökän myrkylle tai purema tulee myrkylliseltä hämähäkiltä, tarvitaan hetimiten ensiapua. Kuitenkin, homeopaattisia lääkeaineita voidaan käyttää vähentämään ennenaikaista vammaa ja helpottamaan toipumista.
- Aconitea tulisi käyttää silloin, kun oireet ovat voimakkaita. Henkilö, joka tarvitsee Aconitea, on pelokas tai paniikissa tullessaan pistetyksi. Kipu voi olla pistelevää tai polttelevaa ja siihen voi liittyä turvotusta, kihelmöintiä ja puutuneisuutta. Aconite kannattaa ottaa välittömästi oireiden alkaessa akuuttivaiheessa ja tarpeen mukaan vaihtaa lääkeaine oireiden mukaan.
- Apis on hyvä lääkeaine, jos purema tai ampiaisen pistos aiheuttaa turvotusta joka on pinkki tai punainen ja kuuma koskettaessa. Pistokohta paisuu ja polttelee. Kylmä tuo helpotusta.
- Cantharista voidaan käyttää, jos purema tai pistos aiheuttaa polttavaa kipua. Pistoalue on punainen ja siihen voi muodostua vesikelloja.
- Hypericum tunnetaan sen rauhoittavasta vaikutuksesta vammoihin, jotka sijaitsevat alueella jossa on paljon hermoja. Se on lisäksi käytännöllinen reikämäisiin haavoihin, kuten pistoihin ja puremiin. Hypericumia käytetään tyypillisesti vihlovaan kipuun tai pistelevään kipuun ja puutumiseen.
- Ledum turvotuksiin jotka ulottuvat hieman etäämmälle puremasta, ilmenevät usein sinertävällä vivahduksella, tuntuu puutumista ja kipua. Jos turvonnut kohta tuntuu kylmältä mutta jää tai kylmä vesi tuo helpotusta, suositellaan vahvasti käyttämään Ledumia.
- Urtica urens on erinomainen ötökän pureman aiheuttamiin punertaviin läikkiin, jotka polttelevat ja kutiavat (kuten nokkosenpistos). Se on myös käytännöllinen nokkosihottumaan mikä pistelee ja kutiaa.
Lue alkuperäinen artikkeli Lotushomeopathy-sivustolta.