Tänä vuonna teemana on homeopatia raskausaikana ja synnytyksessä. Tässä WHAW-viikon toisessa kirjoituksessa kerron kuinka homeopatiaa voi hyödyntää synnytyksessä.
Homeopatia sopii kaiken ikäisille, kaikkiin elämänvaiheisiin. Se on erittäin luonnollinen tapa tukea terveyttä. Tämä lempeä ja luonnollinen hoitomuoto on ollut monien äitien valinta jo yli 200 vuoden ajan.
Usein odottava äiti välttää käyttämästä turhia lääkkeitä raskauden aikana. Erittäin laimennettujen ja potensoitujen lääkeaineiden käytöstä ei tule epätoivottuja sivuvaikutuksia, joten Homeopatia on täysin turvallista käyttää raskauden ja synnytyksen aikana.
Homeopatiasta saa avun lempeästi moneen tilanteeseen synnytyksen aikana. Homeopatia hoitaa aina ihmistä kokonaisuutena ja lääkeainevalinnat katsotaan oireiden ja tilanteen kokonaisuuden mukaan. Ei ole siis yhtä ainoaa lääkeainetta tiettyyn oireeseen tai vaivaan. Tässä muutama esimerkki tilanteista joissa homeopatia voi olla avuksi synnytyksen aikana.
Arnica: Auttaa ehkäisemään repeämiä. Helpottaa istukan irtoamista ja nopeuttaa pehmytkudosvaurioiden paranemista. Väsymykseen ja uupumukseen ”suurten ponnistusten jälkeen” eli synnytyksestä palautumiseen.
Gelsemium: Kun synnytys on hidas ja laiska tai synnyttävältä äidiltä meinaa loppua voimat. Synnyttäjän keho on lamaantunut uupumuksesta tai pelosta. Tärinää ja vapinaa, kylmiä väreitä ylös ja alas selkäpiitä. Supistusten pelko (liian kovat). Synnyttävällä äidillä voimaton ja tärisevä olo, johon liittyy ripulointia tai oksentamista.
Pulsatilla: Synnyttävä äiti on itkuinen ja tarvitsee paljon tukea. Mielialat vaihtelevat itkusta nauruun. Synnyttäjä on janoton ja haluaa raitista ilmaa. Pahoinvointia ja pyörrytystä synnytyksen aikana.
Caulophyllum: Vahvistaa kohdun toimintaa ja supistusten tehoa, kun synnytys lähtee käyntiin. Jos supistukset ovat kovia, mutta tehottomia. Tai jos supistukset loppuvat ja synnytys ei etene.
Olethan yhteydessä koulutettuun homeopaattiin oikean lääkeaineen löytämiseksi ja saadaksesi annosteluohjeet.